Tači: Ubice Olivera Ivanovića nalaze se u Beogradu 1Foto: Beta/ ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas na godišnjoj konferenciji za novinare da se ubice predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića „nalaze u Beogradu“, preneo je RTK2.

„Ubice se nalaze u Beogradu i Beograd treba da doprinese u njihovom privođenju pravdi“, rekao je Tači, upitan kada će biti rasvetljeno ubistvo Ivanovića. Tači je na konferenciji za medije govorio o dijalogu sa Srbijom, pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, Specijalnom sudu i ubistvu Olivera Ivanović. Tači kaže da je nakon pisma američkog predsednika Donalda Trampa sve jasno, odnosno, da je Amerika jasno stavila do znanja da podržava dijalog, ali i konačni sporazum.

„Pregovarački tim Kosova u procesu dijaloga je sada ojačan i činiće ga 10-15 ljudi iz svih sfera društva“, rekao je Tači. Predsednik Kosova ocenio je da Kosovo nema čega da se plaši i poziva sve koje je Specijalni sud pozvao da odu na saslušanje.

„Vreme je da se crni oblak skloni sa Kosova. Borba OVK je bila čista i pravedna“, naveo je on. On je rekao i da će se novi tim za dijalog baviti i pitanjem nestalih lica. Na konferenciji se predsednik Kosova zahvalio medijima na korektnom izveštavanju, ali i kritikama koje su upućivali na njegov račun.

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je izrazio nadu da će se narednih meseci ozvaničiti pravo Preševske doline da se pripoji Kosovu.

Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas kosovskog predsednika Hašima Tačija da „imenom i prezimenom kaže ko je ubica Olivera Ivanovića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari