Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Đurić je u saopštenju Tačiju poručio i da „za to ponudi čvrste dokaze, a ne lažne vesti i provokacije, kao što je to danas učinio na novogodišnjoj konferenciji za medije“.

Kako je kazao, Tači dokaze za tvrdnju da se počinici tog ubistva nalaze u Beogradu naravno nema, „što ga nije sprečilo da na mangupski način pokuša da Srbiju navede da se brani od njegovih besmislenih optužbi“.

Podsetio je da Priština skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, i da je odbila da sa našim istražnim organima podeli informacije koje bi mogle da dovedu do rasvetljavanja tog zločina.

„Umesto toga, Priština ubistvo Olivera Ivanovića na najsramotniji način mesecima koristi u političko-propagandne svrhe u obračunu sa Srbima na Kosovu i Metohiji i Republikom Srbijom“, piše u saopštenju.

„Sve to govori“, poručio je Đurić, „o činjenici da Prištini i Hašimu Tačiju nije i nikada nije ni bilo iskreno stalo da nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića budu privedeni pravdi, a nečinjenjem i usmeravanjem istrage u pogrešnom smeru se zapravo potvrđuje da trag do krivaca vodi ka Prištini, a ne ka Beogradu“.

Da podsetimo, Tači je danas na godišnjoj konferenciji za novinare rekao da se ubice predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića „nalaze u Beogradu“, kao i da se nada da će se narednih meseci ozvaničiti pravo Preševske doline da se pripoji Kosovu.