Tadić pozvao Vučića na TV duel o Kosovu 1Boris Tadić Foto: Fonet/Božidar Petrović

Budući da Aleksandar Vučić sve vreme optužuje bivšu vlast za kosovski problem i obmanjuje građane, pozivam ga na TV duel u kom bismo javno ukrstili argumente i činjenice pred građanima Srbije o ovoj temi, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

On je istakao da javnost ima pravo da zna punu istinu i da čuje i drugu stranu. Od dolaska na vlast 2012. godine Vučiću su optužbe na račun bivše vlasti ključni odgovor na svaki problem, od ekonomskih do kosovskog, naveo je Tadić u saopštenju smatrajući da ukoliko stoji iza svojih reči koje tako snažno svakodnevno zastupa, predsednik Srbije ne bi trebalo da ima problem da javno odbrani te reči u duelu sa bivšim predsednikom.

On kaže da razume da takva vrsta TV duela ne spada u uobičajenu praksu u Srbiji, „ali istovremeno u našoj istoriji nismo se suočili ni sa fenomenom da neka vlast u tolikoj meri prebacuje odgovornost na bivšu vlast i da su im takve optužbe gotovo jedini odgovor na svako pitanje pred našom javnošću“.

Ako je to normalna praksa, onda bi trebalo da bude i normalno da se omogući građanima da u TV duelu čuju i drugu stranu, istakao je Tadić.

Svakako nije normalno, predočio je Tadić, da na njegovu jasnu argumentaciju o ulozi i formulaciji pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, „Vučić odgovara kroz usta dežurnog i osvedočenog klevetnika Jovanova“.

Neodgovorno je da primitivizam klevetnika bude jedini odgovor vlasti povodom ovako ozbiljnih nacionalnih pitanja, ocenio je Tadić i „nije nikakva hrabrost, ni politička veština zauzeti sve medije i građanima svakodnevno servirati laži, znajući da u ovakvim medijskim uslovima niko na njih ne može jednako da odgovori“.

Tadić smatra da je ovakav TV duel posebno značajan i neophodan na temu Kosova, jer se radi o najvišim nacionalnim interesima i da je nedopustivo je da javnost o tako važnom pitanju bude izložena samo „falsifikovanju istorije i ispiranju mozga lažima“.

Zato pozivam Aleksandra Vučića da konačno pokaže hrabrost i prihvati TV duel, na koji ga pozivam ne kao predstavnik opozicije, već kao bivši predsednik Srbije i najviši predstavnik vlasti, a ukoliko odbije biće to najveći dokaz ne samo njegovog ljudskog i političkog kukavičluka, već i toga da sve vreme obmanjuje javnost pred kojom iza svojih reči može stati samo u monolozima u režimskim medijima, zaključio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari