Tepić: Ako je izdata upotrebna dozvola, Mihajlović saučesnica u trovanju građana 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Otvoreno pismo potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić ministarki za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorani Mihajlović, u nastavku prenosimo u celosti.

Poštovana gospođo Mihajlović, obraćam se Vama lično, pošto je Vaš kolega Antić, ministar energetike, potpuno neinformisan i ne zna da li je sistem za odsumporavanje u TE Kostolac uključen od kako je sagrađen pre 3 godine ili nije.

Direktor Grčić je otišao korak dalje i slagao javnost informacijom da je taj sistem u eksploataciji sve ovo vreme.

Ja sam probala u sredu, 14. oktobra, da uđem u TE Kostolac i da pokažem ministru Antiću i direktoru Grčiću da je sistem isključen sve ove godine i da se građani nepotrebno truju, ali sam bila sprečena u toj nameri.

Tepić: Ako je izdata upotrebna dozvola, Mihajlović saučesnica u trovanju građana 2

Neznanje ministra Antića i nesposobnost direktora Grčića me ne iznenađuju. Ali, da bi postrojenje za odsumporavanje uopšte moglo da bude u eksploataciji, ministarstvo kojim Vi upravljate je pre 3 godine moralo da izda upotrebnu dozvolu za to novosagrađeno postrojenje.

Zato Vas sada pitam javno:

Da li je Vaše ministarstvo izdalo upotrebnu dozvolu za novo postrojenje za odsumporavanje u TE Kostolac?

Kada ste tačno tu dozvolu oficijalno izdali?

A ako još niste izdali upotrebnu dozvolu, da li ćete preuzeti odgovornost za Vaše saučesništvo u trovanju građana Srbije zajedno sa direktorom Grčićem?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari