Tepić: Dokazali smo da je Krizni štab Vučićeva grupa za propagandu 1Marinika Tepić Foto: Beta/Milan Obradović

Prvi put objavljena Odluke Vlade u Službenom glasniku (petak, 30. oktobra) o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje kovida, dokaz je da smo sve vreme bili u pravu kada smo govorili da takozvani Krizni štab ne postoji i da je to samo fantomska, privatna grupa Aleksandra Vučića za propagandu, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Tepić je u saopštenju istakla da je nova odluka Vlade dokaz da su se „svi članovi takozvanog Kriznog štaba mesecima lažno predstavljali, svesno obmanjivali građane o stanju epidemije zarad održavanja izbora, zbog čega smo protiv njih podneli i kirivičnu prijavu“.

„Premijerka Brnabić, ministar Lončar, lekari Kisić Tepavčević, Kon i drugi otišli su i korak dalje pokušavajući pre nekoliko dana da se opravdaju objasnivši da postoji nekakav zaključak od 13. marta o formiranju Kriznog štaba, iako on nikada nije objavljen na sajtu Vlade, u službenim aktima ni toliko, a navodni primerak tog zaključka objavljen je tek pre nekoliko dana u tabloidima i to sa oznakom ‘privatna arhiva’“, rekla je Tepić.

Potpredsednica SSP-a smatra da je ovaj „naknadno proizvedeni papir naslovljen ’Zaključak Vlade’ čisto izigravanje zakona“, ukoliko se uzme u obzir Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i nadležna Komisija u skladu sa ovim zakonom, a ne „izmišljenim i nezakonitim zaključcima kako Vučiću, Brnabićevoj i Lončaru padne na pamet“.

„Svoje nesnalaženje u prikrivanju ovog skandala nisu ipak mogli da sakriju, te nakon višednevne propagande da objasne kako je ‘Zaključak’ o osnivanju Kriznog štaba pravo rešenje i da nema potrebe da se igde objavljuje, samo par dana kasnije, u petak 30. oktobra, ipak ceo poduhvat preokreću i sada objavljuju u Službenom glasniku prvi put  Odluku o obrazovanju Kriznog štaba“, naglasila je Tepić.

„Da situacija bude gora, ni ovo nije rešenje u skladu sa zakonom, ali je svakako dokaz da su Vučić i njegova grupa uhvaćeni u laži i pokušaju da po ko zna koji put obmanu ljude isključivo zbog svog ličnog interesa i rejtinga“, dodala je potpredsednica SSP-a.

Tepić je izjavila i da očekuje ubrzanu reakcija tužilaštva na krivičnu prijavu koju je podnela protiv članova Kriznog štaba zbog „ugrožavanja zdravlja i života ljudi, usled čega je došlo do smrti više lica, a time i do teškog krivičnog dela“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari