Tepić: Novac građana Srbije nalazi se u džepovima bratije Brnabić i Kisić 1Foto: Screenshot/Fejsbuk/Marinika Tepić

Novac građana Srbije nalazi se u džepovima bratije Brnabić, Kisić i u džepovima ostalih koji su bliski vlasti, istakla je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„U jeku pandemije 17. jula 2020. godine, 313 miliona Siniša Mali je iz ministarstva finansija dodelio bratu premijerke Brnabić i njegovoj firmi Aseko“, navela je Tepić.

Ona je istakla i da je 17. aprila ove godine ministarstvo rada dodelilo 692 miliona dinara firmi Aseko, a u julu mesecu, tokom krize još 25 miliona evra firmi Aseko našeg novaca“, poručila je ona.

Istakla je da su u tome učestvovali i ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Branko Ružić, kao i ministarstvo trgovine i turizma.

Najzanimljiviji je, kako je rekla, primer ugovora Ministarstva zdravlja koje je potpisalo sa porodicom Kisić.

Tepić: Novac građana Srbije nalazi se u džepovima bratije Brnabić i Kisić 2

Ugovor je, kako je Tepić istakla, potpisan na 53 miliona sa Telekomom, koje je on podelio sa firomom Nites u kojoj je direktor rođeni brat Darije Kisić Tepavčević.

Takođe, onda je rekla kako je i PIO fond, u čije ime je ugovor potpisao jedan od najboljih drugova sina predsednika Srbije Danila Vučića, Relja Ognjanović, dodelio Telekomu 329 miliona dinara u junu 2020. godine.

„Predmet ovih ugovora su uglavnom IT poslovi“, dodala je Tepić.

Ona je istakla da zbog toga nema novca za građane i za pomoć svima onima kojima je ona potrebna.

Tepić je za sledeću nedelju najavila novo obražanje ispred Telekoma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari