Tepić: O pretnjama meni se govorilo i u parlamentu 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, prema sopstvenim rečima, „pojma nije imao“ da parolu „Marinika, shvati – nećemo stati“, narodna poslanica Marinika Tepić, ali i tužilaštvo i policija, shvataju kao pretnju.

Tvit iste sadržine koju je Đukanović objavio prošle nedelje, kako navodi za Danas, nije imao nikakve veze sa pretnjama koje su upućivane Mariniki Tepić, već su se isključivo odnosile na ishod nedavno okončanih lokalnih izbora u Lučanima na kojima je SNS ostvario pobedu.

– Pojma nisam imao da Marinika Tepić to doživljava kao pretnju, a kamoli da su to nekakve fašističke parole – kazao je za Danas Đukanović, koji je u nedelju ujutru zbog tvitovanja parole kojom su pripadnici ekstremno desničarskih grupacija pretili Mariniki Tepić saslušan u Upravi kriminalističke policije.

– Dao sam izjavu policiji, sve je trajalo oko trideset ili četrdeset minuta. Bio sam u crkvi sa decom kada su me pozvali iz policije i rekli da moram hitno da se pojavim. Nisam imao vremena ni decu da odvezem kući – naveo je Đukanović.

On je, ne bez ironije, istakao da mu je drago da tužilaštvo revnosno radi na istrazi pretnji Mariniki Tepić, ali i dodao da su istražni organi uvek ignorisali krivične prijave koje je on podnosio zbog različitih pretnji, a kojih je, prema njegovim rečima, bilo „četiri ili pet“.

Đukanovićeva tvrdnja da nije znao šta njegov tvit znači, za Mariniku Tepić je „krajnje licemerna“.

– Sve je to isti krug ljudi. Tomislav Lovreković, novinar protiv kojeg je podignuta optužnica zbog pretnji koje mi je uputio, i Mihajlo Janjić iz pokreta 1389, protiv kojeg je podneta krivična prijava iz istog razloga, bliski su saradnici Miše Vacića. A isti taj Vacić se na niz različitih događaja mogao videti sa Vladimirom Đukanovićem. Dodatno, o pretnjama koje su mi upućivane se govorilo i u parlamentu, u kojem je Đukanović poslanik – kaže Marinika Tepić.

Uostalom, dodaje ona, od sporednog je značaja da li je Đukanović znao da to ona doživljava kao pretnju ili ne.

– To bi bilo kao kada bi se neko ko skandira „Srbe na vrbe“ branio tvrdnjom da nije bio upoznat da ta rečenica vređa bilo koga – ističe ona i dodaje da Đukanović nije ni obrisao taj tvit.

Kako naglašava, bila je iznenađena time što je tužilaštvo saslušalo Đukanovića, ističući da je uverena da je to učinjeno zbog pojedinih medija koji su pisali o njegovom tvitu.

Podsetimo, pretnje Mariniki Tepić su usledile nakon što je krajem prošle godine u parlamentu pitala šta britanski „fašista DŽim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem“, vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa i bivšim savetnikom u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Nakon toga, u Beogradu su počeli da se pojavljuju grafiti „Marinika, shvati – nećemo stati“, a pokrenuta je i istraga o pretnjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari