Tepić: Podržavam osnivanje SZS 1Foto: Twitter

„Podržavam osnivanje Saveza za Srbiju. Kao gost sam bila na njihovoj osnivačkoj skupštini u Sava centru. Videćemo kako će se Savez dalje organizovati, s obzirom da trenutno okuplja samo organizacije“, kaže za Danas Marinika Tepić, bivša poslanica Nove stranke.

Tepićeva kaže da već dugo nema nikakav kontakt sa preostalim rukovodstvom Nove stranke i njenim predsednikom Zoranom Živkovićem. „Nas petoro je sredinom aprila napustilo Predsedništvo Nove stranke, nakon odbijanja našeg predloga da na toj prolećnjoj Konferenciji Nove otvorimo raspravu o beogradskim izborima, greškama i propustima i vidimo kako dalje“, ističe Tepićeva za naš list. Ona, međutim, nije odgovorila na naše pitanje da li ostaje član Kluba samostalnih poslanika. Bez njenog prisustva bi taj klub prestao da postoji, a u njemu su još Živković i troje bivših poslanika Dosta je bilo, koji su pokret Saše Radulovića napustili pred predsedničke izbore 2017. i koji su na tim izborima podržali kandidata Sašu Jankovića.

Marinika Tepić je, zajedno sa osnivačima Saveza za Srbiju, ovog vikenda bila na tribini u Požarevcu, ali ne za govornicom. Među govornicima je međutim bila potpredsednica Levice Srbije Ferida Čustović (na fotografiji sa Tepić na osnivačkoj skupštini Saveza za Srbiju 2. septembra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari