Trifunović: Nisam se pokajao što sam ušao u politiku, više nema povratka 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas, povodom godinu dana od kada je na čelu tog pokreta, da se nije pokajao što je ušao u politiku i da više nema povratka u borbi za „Srbiju koja se smeje“ i „ponosi svojim razlikama i svojom šarenolikošću“.

„Nema nazad. Situacija, u kojoj sam jednom, pre mnogo godina, takođe bio. Nema nam druge, valja nam zavrnuti rukave, raditi posao koji još usput i mora da se uči, a upoznavaćemo se usput, ima vremena. I nikad se, ni jednog trenutka, nisam pokajao što sam ušao u sve ovo“, naveo je Trifunović u pisanoj izjavi.

Prilikom odlučivanja o tome da li da prihvati ovu funkciju, Trifunovića je, kako navodi, „prelomilo to što više voli da se kaje zbog stvari koje je uradio, nego zbog stvari koje nije uradio“.

Trifunović je naveo i da ga mnogo ljudi i danas pita šta će mu bavljenje politikom.

„Ako se mi ne budemo izborili, niko se neće izboriti za nas. Danas više ništa ne objašnjavam, samo kažem: ‘ako ti do sada nije jasno, onda ne vredi ni da ti objašnjavam'“, dodao je on.

Trifunović je rekao da je podršku koju je očekivao od bliskih i poznatih ljudi, dobijao neočekivano od nepoznatih, kao i da je izgubio neke prijatelje, ali i stekao nove.

On je naveo kako PSG hoće da „izgradi lepu, nasmejanu i srećnu Srbiju iz koje mladi ne beže, u kojoj ima mesta i posla za sve“.

„Srbiju koja se ponosi, između ostalog, i svojim razlikama i svojom šarenolikošću. Srbiju koja se smeje. Srbiju u kojoj se ne mrzi. Srbiju u kojoj je narod obrazovan i duhovit, lep i nasmejan“, poručio je Trifunović.

On je naglasio kako „nije mesija koji će nas u takvu Srbiju odvesti ili učiniti magiju da se svi u njoj takvoj, jednog jutra probudimo“, već je „mudrac koji šije odijelo kod krojača“.

Trifunović je pozvao „sve krojače, da dođu i pomognu“.

„Da zasučemo rukave i uzmemo iglu i konac u ruke“, dodao je Trifunović.

On je ocenio da je „u zemlji u kojoj bezočnici koji su oteli vlast, urušavaju institucije koje su noseći stubovi države, profesionalizam stub institucije“.

„Svi vi advokati i pravnici, sa položenim pravosudnim ili ne, ekonomisti, politikolozi, saobraćajci, policajci, vojnici, lekari, istoričari umetnosti, filozofi, filolozi, prodavci kokica, vozači, slikari, književnici, radnici, snimatelji, rudari, trgovci, organizatori, livci, građevinci, menadžeri, glumci, svi vi profesionalci ste neophodni“, poručio je Trifunović.

On je pozvao istomišljenike da se pridruže Pokretu slobodnih građana, navodeći da su vrata PSG „uvek otvorena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari