Trifunović predao pismo za poslanike SNS: Glasali ste protiv dece 1Sergej Trifunović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović predao je danas, na pisarnici Skupštine Srbije, pismo za poslaničku grupu Srpske napredne stranke u kojem navodi da su od parlamenta napravili „cirkus“, a od „sebe beskarakterne robove“, ali da su se „najviše istakli“ po tome što su, kako je naglasio, odbijali predloge zakona opozicije koji bi pomogli lečenju dece u inostranstvu, kada nema načina da im se u Srbiji pomogne.

„Mogli ste da izglasate zakon koji bi omogućio bolesnoj deci da se leče tamo gde za to postoje uslovi. Procenili ste da to nije potrebno, da novac treba trošiti na druge stvari i odbili da glasate za taj zakon“, rekao je Trifunović ispred zgrade Skupštine, navodeći novinarima da poslanicima ističe četvorogodišnji mandat i da je „red da svedemo račune“.

On je rekao da je bi voleo da su na Radio-televiziji Srbije objasnili zašto su to uradili.

„Da nam kažete kako to da za lečenje dece nema para. Ali i da nam kažete za šta ima, pa bismo saznali i šta je to vrednije od dečijih života. Ili je jedini greh što takav predlog dolazi od opozicije pa su deca koletarna šteta“, rekao je Trifunović.

On ih je, u pismu, upitao da li u njima „postoji išta ljudsko, što nadilazi poriv za političkom kombinatorikom“, da li su „tog dana, kada su glasali protiv zakona toga da se deca leče u inostranstvu, pogledali sebe u ogledalu i rekli ‘svaka čast majstore, uradio si pravu stvar?“

„Da li ste mogli da pogledate u oči svoju decu i da im ponosno kažete kako su tata i mama glasali protiv zakona o lečenju bolesne dece. I još jedno pitanje, šta je to toliko vredno zbog čega ste pristali da prestanete da postojite kao ljudi“, rekao je Trifunović.

On je kazao kako se nada da će njegovo pismo imati efekta jer to su „narodni poslanici, koje narod plaća i poslao ih je da zastupaju narodne intererese, a deca su deo naroda“.

Takođe, on je istakao da „pedeset odsto od igara na sreću ide u državni budžet, kao porez, a samo četiri odsto od toga za lečenje bolesne dece“.

„Poslanica Marinika Tepić je predlagala da to bude 25 odsto, ali je to i dalje četiri odsto“, rekao je Trifunović.

On je, obrazlažući zašto je danas predao pismo, naveo da je upravo svetski Dan socijalne pravde i da je u Skupštini sednica Odbora za prava deteta.

Podsetio je i na podatke UNICEF, prema kojima, kako je naveo, skoro deset odsto dece u Srbiji živi u apsolutnom siromaštvu a više od 30 odsto na granici siromaštva, kao i toliko dece mladje od pet godina nema tri knjige u svom posedu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

60 reagovanja na “Trifunović predao pismo za poslanike SNS: Glasali ste protiv dece”

 1. Trifunović je prolupao načisto dotakao je samo dno dna! Opet laže građane naše zemlje.

   • Slagao je da deca ne mogu da se leče u inostranstvu. Istina je da mogu, i da se već leče i da postoji budžet za to. Za vreme DS nije bilo te stavke u budžetu, jer nije bilo para. A para nije bilo delom jer su nesposobni, a delom jer su krali. Naravno, ni sada nema za svu decu i ne znam da li bi bilo i kada bi uštedeli na drugom mestu. Ipak, veliki minu za ovu vlast je izdvajanje novca za neke gluposti, a koji je mogao da se iskoristi za lečenje. Najbolji primer su subvencije za taksiste. Ne da im me bih dao subvencije, nego bi ih pohapsio za remećenje javnog reda i mira. Možete vi da izlazite na proteste, ali ne i da ceo grad ispašta zbog vas. A da ne pričam o bahatosti, nekulturi, nepoštovanju propisa u saobraćaju i ostalim stvarima. Ako vam se ne radi i ne želite da radite na normalan način, nađite drugi posao ili prepustite ljudima kojo to žele da rade. A ova država im još daje novac.

    • Sto se tice dece , ne znam .Medjutim , pre nekoliko dana citam u novinama apel za pomoc dvema zenama koje treba da idu u Tursku na lecenje , te im je potrebno po 16000 eura . Ja sam za vreme DS-a takodje bio u Turskoj na lecenju , potpuno besplatno! Govorim iz licnog iskustva . Bio sam 2011. godine u februaru .

    • Dakle ti kažeš da se sva deca u Srbiji mogu lečiti u inostranstvu ako ovde nema uslova za to, pa zašto onda svakodnevno skupljamo pare peko SMS poruka za to…to je grehota i sramota ove zemlje, a ti pokusavas da opravdas politicare koji imaju para da se bahate a za decu nema, stidi se….

  • Da li si čuo da se snima film o vama koji komentarišete iz javnih ustanova? Gotov si!

  • vauuuuuu, botići podivljali!
   Sergeju se svašta može zameriti ali stina koju iznosi je neosporna (snimci skupštinskih zasedanja) i neverovatno pogadja ove zlotvore na vlasti!

  • Sergej jeste kontraverzna licnost, ali je do sada, ne jednom, pokazao koliko je osetljiv na najmladju populaciju. Vas komentar je tipicni botovski i trebalo bi da se stidite.

   • Vesna,koliko sutra taj isti će da psuje nečiju decu,ili ne dao Bog,naleteti kolima na neko dete.Da Sergej tako brine zaista za decu,pa zar bi našmrkan vozio auto?

    • Jao bre Ljubisa, odmori se malo. Mnogo se istices, da neces za ministra? Za to je dovoljna I osnovna skola, a toliko si barem zavrsio.

     • Za njega je dovoljno da ga ljubišga oblajzne bar jednom na dan i on je svoj zadatak obavio. Baš je to malopre odradio.

  • Crni Dejane, pa pobogu brate, imaš li ti imali stida, srama, ljudskosti, pa ako ne razumeš ono što čitaš, ćuti, niko to neće znati. Ti još kuckaš po tastaturi nesrećo botovska…

  • Jedu vam se kiseli krastavčići i lepi kanapei u gradskom holu? I dalje muka? Možda ste trudni?

  • Muka je i meni od Sergeja, ali trebalo bi da prepoznate da (i ovaj put) zastupa pravu stvar. Lojalnost AV-u ili botovski honorar Vas ne opravdava.

  • Samo zamisli da tvom detetu, bratu, sestri treba lečenje…. A sergej neka nastavi da ti se gadi… tvoje pravo…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.