Tužena Marinika Tepić traži veštačenje ugleda Ivice Dačića 1Foto: Printscreen / N1

„Ministar Dačić se nije pojavio na ročištu po tužbi da sam mu povredila ugled, tvrdeći da je zloupotrebio patriotizam i funkciju uzimajući novac navodno za otpriznavanje Kosova, a zapravo ga stavljao u svoj džep“ – napisala je na Tviteru potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Tepić je zatražila saslušanje Dobroslava Bojovića, Miodraga Kostića, Tahira Hasanovića i Slobodana Tešića.

„Saslušanje četiri svedoka za koje imam saznanja da su u kabinetu Dačića davala astronomske sume za navodno otpriznavanje Kosova, a taj novac nije završio ni u jednoj državi koja je povukla priznanje“ – izjavila je Tepić.

Drugi zahtev se odnosi na komisiju koja bi „veštačila ugled ministra Ivice Dačića, i to u sastavu: Ratko Božović, Jovo Bakić i Vladimir Kostić.

Tim potpredsednice SSP izneo je i treći zahtev u kome se od ambasade SAD traže izveštaji o koruptivnim vezama trgovca oružjem Slobodana Tešića sa državnim funkcionerima.

Pripremno ročište je održano po tužbi ministra Dačića protiv Marinike Tepić, zbog optužbe da je uzimao novac za plaćanja „otpriznavanja“ nezavisnosti Kosova, ali da je taj novac zadržao za sebe. Kako je najavljeno, nastavak se očekuje 9. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari