U Aranđelovcu prava partijska borba posle Sretenja 1Foto: Medija centar

Pored izbora u prestonici, lokalni izbori u Aranđelovcu teku još uvek bez veće pompe, skoro neprimetno. Izvan redovnog izbornog koloseka u Srbiji, ovde su izbori ustanovljeni pre osam godina, kada je, tada izuzetno jaka Demokratska stranka smenila radikale.

Samo dve godine kasnije, SNS u hodu preuzima vlast i od tada je na čelu Opštine Bojan Radović.

I za ove izbore prvu listu predala je koalicija oko SNS „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Aranđelovac – Srpska napredna stranka“. Građani Aranđelovca su prepoznali naš dosadašnji rad, kaže Bojan Radović, nosilac liste, i pružili nam masovnu podršku. Prošle godine započeli smo obnovu skorio svih škola na teritoriji opštine a ovih dana počinje nastavak na završnim radovima rekonstrukcije glavne ulice.

Drugu izbornu listu predala je koalicija „Narod za bolji Aranđelovac – Dragan Jovanović“ koju sačinjava Srpska radikalna stranka, Narodni slobodarski pokret i Bolja Srbija.

– Trenutno je naglasak naše izborne kampanje na tribinama po aranđelovačkim selima, kaže Vladan Glišić, nosilac izborne liste. Te tribine su neobično dobro posećene i to zabrinjava lokalnu vlast. Početak kampanje u selima i govori da će, preuzimanjem vlasti, naša pažnja biti mnogo više okrenuta poljoprivredi, koja je ovde skoro zamrla. Ima određenih niskih udaraca i nervoze ali još uvek bez većih incidenata.

Treću izbornu listu predala je „Dačić – odlučno za Aranđelovac“ koju sačinjava Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija.

– Ima dosta problema sa kojima moramo da se suočimo, kaže Milutin Đurić, nosilac liste. Privreda, u odnosu na druge gradove je u dosta dobrom stanju, ali moramo revitalizovati neke fabrike, a među njima je, sa preko tri hiljade radnika, nekadašnji jugoslovenski gigant „Šamot“. Ova fabrika je svojevremeno šamotnim opekama snabdevala preko četrdeset zemalja a sada ih za potrebe privrede uvozimo. Aranđelovac je veliki proizvođač mermera i mineralne vode, a proizvođači za to plaćaju izuzetno nisku rudnu rentu, a to će biti značajan prihod opštinskom budžetu.

Aranđelovčani više komentarišu izuzetno miran predizborni tok od ponuđenih programa. U dosadašnjim izbornim kampanjama grad je bio preplavljen plakatama koje su bukvalno prekrivala i grad i sela. Stranački jurišnici lepili su noćima plakate jedne preko drugih. Ipak, upućeni kažu da će se prava kampanja razviti posle Sretenja, a na proslavu u Orašac dolazak je najavio Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari