U Kosovskoj Mitrovici i dalje napeto 1Foto: Fonet/TV Fonet

Nakon jučerašnjeg upada kosovskih specijalaca na sever pokrajine i hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, u kososvskoj Mitrovici, kako javlja RTS jutros je mirno, ali se oseća napetost.

U brutalnoj policijskoj akciji povređeno je trideset dvoje ljudi, petoro teže. Posle hapšenje i maltretiranja Marko Đurić proteran s Kosova, u Beogradu mu pružena lekarska pomoć.

Građani ovog dela grada su ogorčeni i kažu da je hapšenje Đurića još jedan od teških dana od sukoba 1999. godine. Ističu da je hapšenje presedan koji nije morao da se dogodi.

Kao revolt zbog nasilnog odvođenja člana vlade, postavili su barikade u mestu Rudare. U prekidu je saobraćaj na magistarlnom pravcu Priština-Raška. Iz pravca Prištine moguće je da se prođe, ali kroz južni i severni deo Mitrovice. 

Na administrativnom prelazu Jarinje putnički saobraćaj odvija se bez problema. Oko devet časova pripadnici KPS-a su dozvolili ulazak i teretnim vozilima. Broj kamiona koji čekaju ulazak na teritoriju južne pokrajne popeo se na 70.

Zabeležena je i uobičajena kontrola voza u Jarinju koji saobraća na relaciji Kraljevo – Kosovska Mitrovica.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić jučerašnji incident na Kosovu ocenio je ne samo kao brutalan napad, već klasičan teroristički napad na goloruk srpski narod i da niko od prisutnih nije dao povod da jedinice ROSU reguju na ovakav način. On je poručio da će se sastati i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da će razmotriti dalje učešće Srpske liste u kosovskoj vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari