UG "Bez straha" otpočelo akciju bojkota 1Foto: UG Bez straha

Udruženje građana „Bez straha“ otpočelo je akciju bojkota izbora 2020. Nalepnice sa natpisom „bojkot“ su zalepljene na ulaznim i izlaznim tablama opštine Apatin, kao i sela Sonta, Kupusina, Svilojevo i Prigrevica.

Podsećamo, oni su u bojkot stupili zbog, kako su naveli, zatvorenosti medija, kupovine glasova od strane SNS-a i sličnih razloga.

„Srpska napredna stranka nas uvodi u totalitarizam, gde je svaka konstruktivna kritika dočekana ‘na nož’, sveti se onima koji su učestvovali u protestima ili podržali bilo kakvu kritiku vlasti čak i jednim lajkom na društvenim mrežama, novinari koji ne pišu hvalospeve o navodnim uspesima SNS-a se stigmatizuju, ostaju bez posla, a čest je slučaj da se vrši pritisak na medije kroz prijave raznoraznim inspekcijama, o odsustvu finansiranja da ne govorimo“, rekli su iz ovog udruženja.

Kao neke od razloga istakli su i stalnu prisutnost članova SNS-a u svim medijima, kao i „zloupotreba biračkih spiskova, kupovina glasova, zloupotrebe najsiromašnijih građana deljenjem paketa sa nekoliko namirnica, pretnje zaposlenima na određeno, pritisci na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama kako prilikom glasanja tako i prilikom odvoženja na mitinge podrške Aleksandru Vučića“ naveli su u saopštenju.

„Ne želimo da damo legitimitet ovakvoj vlasti učešćem u kvazi izborima koji su sve samo nisu demokratski a ni civilizacijski“, istakli su iz „Bez straha“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “UG „Bez straha“ otpočelo akciju bojkota”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.