Ugljanin: Kosovo moderna država zasnovana na vladavini prava 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je danas čestitku predsedniku i premijeru Kosova Hašimu Tačiju i Aljbinu Kurtiju, povodom 12. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ugljanin je u čestitki naveo da „zahvaljujući naporima slobodarskog duha svojih građana, Kosovo danas predstavlja modernu državu, zasnovanu na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom“.

„Drago mi je što danas možemo da kažemo da je Republika Kosovo opravdala svoju težnju za slobodom i uspela uspostaviti primer države u kojoj svi njeni građani imaju jednake šanse za punu afirmaciju i integraciju u društvo. Sa željom da i u narednom periodu nastavimo negovati i unapređivati bliske veze bošnjačkog i albanskog naroda, kao i veze Sandžaka i Kosova primite izraze mog iskrenog prijateljstva i poštovanja“, naveo je lider SDA Sandžaka a prenela ta partija.

Čestitku zvaničnicima Kosova uputila je i predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić koja je ocenila da je Kosovo „primer multinacionalne, multikulturalne i multikonfesionalne države koja pruža jednake šanse i mogućnosti za punu afirmaciju svih njenih građana“.

„Danas kada obeležavate 12 godina nezavisnosti vidljivi su veliki rezultati na putu izgradnje istinskog demokratskog društva zasnovanog na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom. Vama i Vašim saradnicima želim puno uspeha u daljem radu i obavljanju Vaših odgovornih funkcija, a građanima Republike Kosovo želim mir, prosperitet i saradnju“, navela je predsednica BNV a prenelo to telo.

Skupština Kosova jednostrano je proglasila nezavisnost od Srbije 17. februara 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari