Ukidanje viza za Emirate 1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulah bin Zajed dogovorili su se danas da se ukinu vize za građane Srbije koji putuju u tu zemlju.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je u srdačnom i prijateljskom razgovoru konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa i saradnje i dogovoreno njihovo dalje jačanje i unapređivanje.

Dačić je istakao zadovoljstvo ostvarenim kontaktima na visokom i najviše nivou i usponom u međusobnoj ekonomskoj saradnji. Potvrdio je spremnost Srbije za dalje jačanje i proširenje svestrane saradnje na svim poljima.

Na sastanku je istaknuto i zadovoljstvo činjenicom da je u prethodnom periodu potpisan veći broj važnih bilateralnih sporazuma iz mnogih oblasti.

Dvojica ministara razgovarali su o održavanju prve sednice Mešovitog komiteta za saradnju između Srbije i Emirata koja će sredinom novembra biti održana u Beogradu.

Abdulah bin Zajed naglasio je da poseta Dačića predstavlja potvrdu prijateljskih i partnerskih odnosa dve države i ponovio spremnost njegove zemlje da sa Srbijom gradi izuzetne odnose, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari