Veselji razrešio kadrove Demokratske partije Kosova optužene za korupciju 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji razrešio je danas dužnosti sve kadrove DPK-a u Vladi, Skupštini, lokalnim samoupravama i samoj partiji koji su optuženi za korupciju, kriminal i zloupotrebu službenog položaja.

Veselji na konferenciji za novinare u Prištini nije govorio o imenima ali su među razrešenim kadrovima ministar, zamenik ministra, njegov savetnik, poslanik Skupštine Kosova, nekoliko predsednika ogranaka DPK-a i članovi rukovodstva stranke na centralnom nivou.

„Ovom odlukom ne prejudiciram njihovu krivicu i ishod suđenja. Kada budu oslobođeni optužnica, imaće zasluženo mesto u stranci i u institucijama“, rekao je Veselji.

On je podsetio da se nakon ponovnog izbora za predsednika DPK-a „obavezao da će se maksimalno angažovati protiv korupcije, nepotizma i negativnih pojava zloupotrebe“.

„Odlukom postavljamo nove etičke standarde koji treba da se prošire i na druge stranke vladajuće koalicije“, kazao je lider DPK-a i dodao da ta stranka neće podržati ni funkcionere iz ostalih partija koji se sumnjiče za ista krivična dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari