Veselji: Vladu Ramuša Haradinaja može srušiti samo Haradinaj 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da Vladu na čijem je čelu Ramuš Haradinaj može srušiti „samo Haradinaj“, jer to kako je rekao, neće činiti Demokratska partija Kosova (DPK) čiji je lider.

Veselji je za prištinsku televiziju Dukađini rekao da će on i stranka na čijem je čelu predati mandat „ako se nanosi šteta strateškim interesima Kosova“.

„Ostaviću u blatu svakoga ko šteti zemlji. Kada zemlja ne ide napred, nanosi se šteta partnerstvu sa SAD. Ja mandat predajem narodu i ne stavljam ga u džep“, kazao je Veselji.

Lider DPK je rekao da je Haradinaj kao kandidat za premijera dobio mandat građana Kosova ali mu i sugerisao „da se više fokusira na ekonomske reforme i da više pažnje posveti odnosima sa SAD i drugim partnerima“.

„Pitanje partnerstva sa SAD nije šala“, kazao je Veselji.

Odbijanje Haradinaja da odgovori na zahtev SAD za ukidanje takse na uvoz robe iz Srbije i da prihvati predlog Veseljija da sporne takse budu suspendovane na 120 dana, dovelo je do dubokih razlika među koalicionim partnerima u Vladi Kosova, Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari