Vesić: Najvažniji projekat gradske vlasti u ovom mandatu biće metro 1Foto. BeoInfo

Kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas, obraćajući se odbornicima gradskog parlamenta, da che politika novog rukovodstva Skupštine grada Beograda biti nastavak politike koja je vođena četiri godine – politika kontinuiteta.

Najvažniji projekat gradske vlasti u ovom mandatu biće metro, najavio je Vesić.

Siguran sam da će u nekim budućim istorijama Beograda ovaj period biti opisan kao vreme kada se grad konačno spustio na reke i kada je, umesto da se širi ka periferiji, počeo da se razvija na svojim obalama, rekao je Vesić.

Naš grad ima 200 kilometara neiskorišćenih rečnih obala, a zahvaljujći predsedniku Aleksandru Vučiću, grad dobija projekat „Beograd na vodi“, na više od 100 hektara savske obale, rekao je Vesić.

Naša druga velika pobeda je, rekao je Vesić, što smo pokazali da Beograd nije samo na Terazijama, Dedinju ili Vralaru, za nas je grad i Padinska skela, Besni Fok, Jabučki rit i Sremčica i Dražarevac.

Naća politika je da se u narednim decenijama na čitavoj teritoriji Beograda izgradi nedostajuća infrastruktura, rekao je Vesić i istakao da je plan da je do 2025. godini ceo grad bude pokriven vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

Vesić je najavio i uvodjenje nulte tolerancije za divlju gradnju, čije suzbijanje će očuvati grad, omogućiti veći priliv novca u budžet, izgradnju infrastrukture, a sa Vladom Srbije se radi na usvajanju paketa mera u cilju suzbijanja bespravne gradnje i kažnjavanju ljudi koji to čine.

On je rekao i da je 2013. godine u Beogradu bilo 110.000 nezaposlenih, dok je u sredu 6. juna taj broj iznosio 81.998 nezaposlenih.

Vesić je najavio da će u narednih pet godina biti nabavljeno 200 novih autobusa, radiće se na ukidanju trolejbuskog prevoza, a rešavaće se i problem buke u gradu.

Do 2022. godine učinićemo da nema lista čekanja za prijem dece u vrtić, rekao je Vesić i naglasio da je dug Grada prema roditeljima tri milijarde dinara zbog veće cene vrticha koju su plaćali do 2013. godine.

Na Vidovdan 28. juna biche otvoren Narodni muzej, rekao je Vesić.

Ukupan dug grada Beograda 31. decembra 2013. godine iznosio je 1,18 milijardi evra, rekao je Vesić, a njega čine javni dug i kamate sa troškovima, kao i obaveze svih gradskih opština i obaveze svih javnih preduzecha i javno-komunalnih preduzeća.

Dragan Djilas najbolje zna koliko je zadužio Beograd, rekao je on i pitao odbornike: „Zamislite šta smo mogli da uradimo sa tim novcem“.

Rezultat odgovornog poslovanja grada Beograda je smanjenje ukupnog duga koji je u 2017. godini iznosio 547,7 miliona evra, rekao je Vesić i naveo da je rejting grada povećan sa B1 na BA 3.

Beograd nije plen kako ga doživljavaju naši protivnici, koji su već podelili funkcije i javna preduzeća, rekao je Vesich i naglasio da svi koji su deo gradske vlasti, bez obzira na na funkcije imaju čast i privilegiju na učestvuju u vodjenju Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari