Vesić u Skupštinu ušao na sporedni ulaz, odbio da primi rezultate izjašnjavanja sa Starog grada 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predstavnici opštine Stari grad pokušali su danas da uruče zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću rezultate izjašnjavanja građana te opštine o infrastrukturnim radovima, ali je on odbio da primi te rezultate.

Vesić je okupljenima ispred Skupštine grada kazao da je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kriminalac i da neće da razgovara, nakon čega je ušao u zgradu Skupštine.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać došao je sa grupom građana ispred glavnog ulaza u Skupštinu Grada Beograda da sačeka Vesića i uruči mu rezultate, ali je Vesić u zgradu ušao na sporedi ulaz gde ga je čekalo nekoliko predstavnika opštine Stari grad.

Ispred Skupštine grada donet je pano sa rezultatima izjašnjavanja građana, a predsednik opštine Stari grad pozvao je gradonačelnika da izađe i da mu uruči rezultate.

Obezbeđenje Skupštine kazalo je Bastaću da nema zakazano, da gradonačelnik ne može da ga primi i uputilo ga da rezultate preda na pisarnici.

Bastać je zatražio od gradonačelnika da se oformi Komisija od građana i nezavisnih predstavnika struke kako bi se rešio problem poput kolapsa saobraćaja u gradu, radova, ili izgradnje gondole.

Na izjašnjavanje građana opštine Stari grad izašlo je 21,7 odsto građana te opštine, a 87 odsto se izjasnilo da je protiv proširenja pešačke zone na Trgu Republike i uvođenja trolejbuskog saobraćaja oko Gundulićevog venca i ulica Venizelisova i Žorža Klemansoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari