Vida Ognjenović: Lutovac da se izvini ljudima koje je uvredio 1Foto: FoNet/ Bozana Pavlica

Predsednica organizacionog odbora izbora u Demokratskoj stranci Vida Ognjenović pozvala je danas predsednika DS Zoran Lutovca da povuče odluku o isključivanju članova iz stranke, ili da podnese ostavku.

Ona je na konferenciji za novinare ocenila da je odluka o isključivanju članova iz DS štetna po stranku, da takva odluka vodi razbijanju stranke i pozvala Lutovca da odluku pozove i izvini se ljudima koje je na taj način uvredio.

„Ukoliko to ne uradi pozivamo ga da da ostavku“, poručila je Ognjenović.

Ona je ocenila da je teško objasniti takav postupak, koji nije demokratski i predstavlja grubost i dodala da je članstvo zaprepašćeno da predsednik DS donosi odluke bez debate i sa krnjim sastavom predsedništva.

Ognjenović je dodala da su ljudi koji su izbačeni iz stranke bili među najaktivnijima i najborbenijima i doprineli da ono za šta se DS bori dobije najviše pristalica.

Dodala je da je Lutovac za izbačene članove rekao da otimaju stranku i pitala ga od koga poslanici, potpredsednik i članovi Glavnog odbora mogu da otmu stranku.

Ona je dodala i da članstvo zamera zbog reči kakva je čistka i istakla da takvoj retorici nema mesta u DS.

„Ako u DS zabranjuješ ili izbegavaš glasove ti nisi demokrata“, naglasila je Ognjenović i Lutovcu poručila da prestane da se ponaša kao kaznena ekspedicija.

Ona je poručila da je osnovni princip DS sloboda govora koja podrazumeva i kritičko mišljenje

Potpredsednik DS Dragoslav Šumarac naglasio je da taj deo DS odluke Izvršnog odbora ne priznaje, jer je cilj tih odluka da spreče debatu.

On je rekao da je isključeni Slobodan Milosavljević žrtva ovog režima, da se Balša Božović u Skupštini Srbije sa ostalim poslanicima borio protiv vlasti i borio za nastavnice u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, da je Branislav Lečić govorio na protestima na zahtev lidera opozicije i da je Goran Jajić poštovao procedure DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari