Vladimir Gajić: Predložiću da se povučemo iz ponižavajućeg dijaloga 1Foto: Beta

Posle prošlonedeljnog međustranačkog dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje evroparalemntaraca, pojavili su se i prvi glasovi u opoziciji da dijalog treba napustiti jer je „ponižavajući“.

Vladimir Gajić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, je na svom tviter nalogu napisao da će predložiti Predsedništvu NS da se na tim razgovorima predstavnici te partije više ne pojavljuju.

„Nema smisla da se ponižavamo. To je već viđeno. Nego da idemo po Srbiji i pokušamo da dignemo narod na noge….ako im je stalo do života. A ovi koji unapred izlaze na izbore nek se sete Šapca“, napisao je Gajić.

U Narodnoj stranci malo ko je od članova Predsedništva bio raspoložen da komentariše ovaj Gajićev predlog. A nije poznato ni kada će sednica Predsedništva biti zakazana, zbog, kako su nam rekli sagovonici iz ove partije, letnjih odmora.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica NS, za Danas kaže da je njen lični stav da treba nastaviti pregovore koliko god oni ponižavajući bili.

– Režim jedva čeka da nas optuži za nesaradljivost. Pošto smo pozvali predstavnike EU, red je da pregovore dovedemo do kraja boreći se za što normalnije uslove. Tako dodatno obvezujemo i predstavnike EU. S ovim režimom trebaizdržati i ne gubiti živce, pošto je njegovim perjanicama to cilj – navodi Rašković Ivić.

Borislav Novaković, potpredsednik NS, kratko nam je rekao, da će se NS, „kao ozbiljno struktuirana stranka i u formalnom i u formativnom smislu, izjasniti na sastanku predsedništva.

Gajić za Danas pojašnjava svoj stav rečima da je kvalitet dijalga mnogo lošiji čak i od onog koji se odvijao na FPN pre dve godine, i da ne misli samo on to.

– Posle prve sesije nemamo nikakva očekivanja. Jedina tema su bili mediji, a mediji nisu jedini i nisu najveći problem u vezi sa održavanjem fer izbora. Zato je Vuk Jeremić, kada je dobio reč, govorio o tome šta sve nije na dnevnom redu dijaloga, a od odlučne je važnosti za fer izbore. Taj dnevni red sa jednom tačkom sugeriše na moje zaključivanje o gubljenju vremenai energije. Moj lični utisak je da evroarlamentarci da odrađuju posao u smislu da kao nešto oni posreduju i pomažu a od toga neće biti ništa. Šta o tome misli, pokazao je i Vučić izborom delegacije SNS – kaže Gajić.

On dodaje da će svoje mišljenje pokušati da nametne stranci, kao i da se o tome još nije razgovaralo, jer ta tema nije prioritet.

– NS je vrlo demokratična. Nama Vuk Jeremić ne nameće šta ćemo da mislimo– navodi Gajić.

Kako zaključuje, glavni problem sa EU je u tome što „oni Vučiću za Rio Tinto prodaju vaučer za podršku da on i dalje drži vlast u Srbiji na ovakav način“.

– Ko to ne vidi taj je slep. Mi smo protiv toga da se Srbija pretvori u evrospki Kongo – ukazuje Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari