Vučić u Minhenu Foto: FoNet/TV
„Mira će biti sve dok neko ne bude napao fizički Srbe i počeo da ih ubija, to ne bih mogao da izdržim“, rekao je Vučić.Vučić je gostujući na televiziji Prva rekao da je sam preuzeo rešavanje kosovskog pitanja kao svoj posao, a da ga je Vlada Srbije ovlastila da pregovara.

„Ja znam da za bilo kakvo rešenje da predložite većinu da dobijete u Srbiji nećete“, rekao je Vučić i dodao da „ne zna šta je rešenje tog pitanja, nikada neće biti dovoljno podrške“.

Prema njegovim rečima, u odnosima sa kosovskim Albancima nema zamrznutog konflikta, jer oni žele „punu konsolidaciju svoje države koju su stvorili 2008. godine“.

On je kazao da mu nije problem da klekne pred svetske zvaničnike da bi ih zamolio za ove investicije, ali ne želi da kleči i traži oproštaj od suseda.

„Da se ja da se izvinjavam onima koji nisu zaslužili naše poverenje, neću i ne pada mi na pamet“, poručio je Vučić i dodao da neće kleknuti „osim ukoliko to nije nasušna potreba našeg naroda“.

„Moj posao je da pokažem poštovanje prema svim tim ljudima ali nikada da unizim svoju zemlju i svoj narod“, rekao je on.

Povezani tekstovi