Vučić: Čim bude formirana Vlada poslanici Skupštine biće upoznati sa razgovorima o Kosovu 1Foto: FoNet/Instgram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije nezadovoljan sastancima u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine i da će čim bude formirana nova Vlada Srbije poslanici Skupštine biti upoznati sa razgovorima o Kosovu.

Posle sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem, šefom diplomatije EU Đozepom Boreljoma i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, Vučić je novinarima rekao da ti razgovori za Beograd nikada nisu laki i jednostavni.

Mi ćemo čim se formira nova vlada, da idemo pred Narodnu skupštinu sa temom Kosova, rekao je Vučić ističući da su tri teme o kojima se razgovara i da su se o tome usaglasili, prenosi pink.rs.

„Suština je slobodan protok ljudi, roba i usluga. To su pitanja od suštinskog značaja za našu zemlju. Važno nam je da imamo zajedničko tržište rada i ekonomiju. Nama je stalo do toga”, rekao je Vučić i dodao da se pričalo i o nestalim licima i arhivima o njima.

„Ne preskačem nikoga, svi su važni. Moramo da znamo gde se nalaze, pa da pokušamo da ih sahranimo. Kada traže pravdu za svoje, zaborave Goraždevac i još neke slučajeve. Moramo da gradimo poverenje za budućnost, a ne da se doživljavamo kao neprijatelji”, dodao je Vučić.

On je naveo da će prištinska strana doneti zakon o interno raseljenim lica.

Osvrnuvši se na akutelnu situaciju u Hrvatskoj, kaže da je zadovoljan izveštavanjem hrvatskim medija o radu srpske vlade i da je Srbija uvek spremna na razgovore sa hrvatskim kolegama.

„Spremni smo da razgovaramo, ali ne i da insistiramo. Za nas je to važno, ali ne mogu da se radujem Oluji. Spremam sam samo da položim cvet na svako mesto gde su ubijenin Hrvati, jer je to civilizacijsko dostignuće. Uvek treba da pokažemo želju da saslušamo jedni druge. Jedino što tražimo je poštovanje koje smo spremni da pružimo hrvatkoj strani”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari