Vučić: Dva puta repriza filma 'Vladalac', odmah ja idem na test na korona virus 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se testirati na korona virus, ukoliko televizija N1 još dva puta emituje film „Vladalac“.

„Vi biste u stvari želeli da idem da se testiram posebno na koronavirus nadajući se da će nešto da se desi, jer ako se ne desi, onda ćete da pričate narodu kako imam koronavirus. Daću sve od sebe da poslušam savet N1. A samo pod jednim uslovom – da reprizirate još dva puta film ‘Vladalac’. Ja sam dilmejker, još dva puta da reprizirate taj genijalni film i ja odmah odoh da se testiram. I odmah ću posle toga, ako sam negativan na to, da me pustite da vodim kampanju do 26. ako može, da ne izmislite da me udario meteorit tokom noći, ili nešto drugo pošto vam je to cilj, a ako bude drugačije, ja sam gotov svakako. Šta da radim onda, onda će više o meni da brinu majka i otac nego vi. I drugo pitanje je bilo…?“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje televizije N1 da li će pratiti protokol.

„Ma pustite vi protokole, odgovorio sam vam. Dva puta repriza filma ‘Vladalac’, odmah ja idem na test, nema nikakvih problema“, dodao  je Vučić, a prenosi N1.

Podsetimo, Američko-izraelski komitet za javne poslove AIPAC saopštio je da je dvoje Njujorčana, koji su prisustvovali konferenciji ove organizacije u Vašingtonu, zaraženo koronavirusom. Konferencija, koja je trajala od 1. do 3. marta, okupila je oko 20.000 učesnika, a njoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U objavi AIPAC-a na Tviteru se navodi da su se konsultovali sa stučnjacima, i da oni savetuju da bi „svi učesnici konferencije trebalo da slede protokol“ i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama ukoliko se osećaju loše.

Podsetimo, Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas predsednika Vučića da se ponaša odgovorno, isprati protokol zdravstvenih institucija i ne posećuje javne skupove.

Vučić: Neće doći do zabrane javnih skupova

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da neće doći do zabrane javnih skupova usled mogućnosti za izbijanje koronavirusa, obzirom da „Srbija nije žarište (epidemije)“ poput Italije, koja je nedavno uvela slične mere.

Rekao je da vlasti u Srbiji ne relativizuju opasnost od koronavirusa i da su preduzete sve neophodne mere kako se bolest ne bi širila.

„Svetska zdravstvena organizacija samo hvali Srbiju (povodom mera protiv izbijanja epidemije). Demokratija ne može da se odlaže osim ako ne dođe do izbijanja velike zaraze“, naveo je Vučić, a prenosi Beta.

Podsetimo, odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda zahtevala je da u sklopu priprema za odbranu od koronavirusa pripravnost u glavnom gradu bude podignuta na najviši nivo i da u prestonici odmah budu odložene sve javne manifestacije u zatvorenom prostoru, kako je izjavio šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Zahtevamo uvođenje jedinstvenog SOS telefonskog broja preko kojeg će građani moći da prijave simptome zaraze koronavirusom i da dobiju pravovremeni savet i pomoć. U Beogradu nije ništa urađeno da se pripremimo za napad virusa. Zašto ne zaseda gradski Štab za vanredne situacije? Zahtevamo da štab bude u stalnom zasedanju i da se osigura puna transparentnost“, rekao je Jovanović.

Jovanović je zatražio i da svim građanima budu besplatno obezbeđene zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari