Vučić: EU želi da se ne protivimo članstvu Kosova u UN, ali ne znaju šta da nam ponude 1Foto: FoNet/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije u stanju da nasluti predlog SAD, ali jeste šta bi mogao biti predlog Evropske unije.

„Mislim da je njihova ideja sada da nam kažu da se mi ne protivimo članstvu Kosova u UN, ali ne znaju šta da nam ponude. Dakle, da ne moramo formalno da priznamo Kosovo, ali da se ne protivimo tome da dobiju stolicu u UN“, rekao je Vučić, za današnje izdanje Večernjih novosti.

„Očekujem“, nastavio je Vučić, da Evropa kaže „da ćemo biti u članstvu (EU) za nekoliko godina i onda nismo u lakoj situaciji, ali to nije dovoljno. Srbiji mora da bude ponuđeno mnogo više“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da je kosovski predsednik Hašim Tači ponovio svoj zahtev da je cilj sporazuma obostrano priznanje, Vučić je podsetio da je „povodom obostranog priznavanja tvitovao i Donald Tramp“.

„O tome je govorio i u pismu meni i Tačiju, što je mnogo važnije. Ja ne mislim da će Amerika da promeni svoj odnos, niti će to da učini Nemačka i Francuska. Ali, da li ćemo mi da se saglasimo i kažemo Tačiju – bravo, sve ste dobili, sve što mogu da kažem – neće to biti tako“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, „biće teško i bićemo izloženi najtežim pritiscima“.

„Bez obzira na to da li će se to dešavati u Briselu ili Beloj kući“, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je politički vrh Republike Srpske (RS) obavestio o činjenicama vezanim za razgovore po pitanju Kosova i naglasio da Srbija želi mir, ali da će štititi svoje interese.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Vučić: EU želi da se ne protivimo članstvu Kosova u UN, ali ne znaju šta da nam ponude”

  1. Sta ima tebi da se ponudi, osim robije, krvlju si natopio jadno im Kosovo, pljackom i nasiljem terao ih sa postojbine, dilingeru, zario i palio , ubijao i u hladnjacama, masovnim grobnicama decuim, zene i starce tranzirao! Sta hoces da trampis, 100 za 1, sta?!

    • Kako si se nalupetao, magarče! Računam da si ili popio ili si na nečemu.To śto si naveo radili su neki drugi, A.Vučić je u to doba bio momčić…Kakvih sve budale tina ima…Redakciji izvinjenje, ali ako ste “ pustili“ ljude iz Laze da pišu šta pišu, nisam mogao da odolim…A onih 100 eurića je sigurno prvi zgrabio…

      • Gospodin -gdja Gadbrijel, mnogo je, znate nase krivice u politici prema Kosovu i Albancima ucinjeno. Licno znam sta je zla cinjeno sa nase strane prema Kosovu. Mi ne znamo biti kompromisni, koristimo silu i zavaravanje, znamo to i nije lepo to negirati ako zelimo razvijati zdrave i prosperitetne medjudusedne odnose, ne samo sa Kosovom. Molim vas odbacite stare navike srpske politike u regiji. Srbi su u sustini dobarnarod, vredni idobrodusni, ali je mnogo zavedenih i neinformisanih, a oni cesto vode vaznu ulogj u nasim zivotima.

  2. Nema sta da to nude AP Kosovo I Metohiju nikada nece biti cllanica UN.

      • Jedini okupator ste vi albanci. Mi ce samo da oslobodimo ono sto je nase kada dodje pravi trenutak.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.