Vučić i bivši potpredsednik SAD Pens sutra govore na samitu u Budimpešti 1Foto: EPA-EFE/ANNA MONEYMAKER / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će boraviti u jednodnevnoj poseti Mađarskoj, gde će učestvovati na Četvrtom demogradskom samitu, na kome će, kako je na zvaničnom sajtu najavljeno, govoriti i nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, za vreme bivše administracije predsednika SAD-a Donalda Trampa.

Vučić i Pens govoriće na panelu „Porodica: Ključ održivosti“, u kome će učešće uzeti i premijer Slovenije Janez Janša, kao i premijer Poljske Mateuš Moravjecki. Prema najavi, u okviru sesije nazvane „Kulturni program“, planirano je da se obrate češki predsednik Vlade Andrej Babiš, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i mađarski premijer Viktor Orban.

Povodom ovog događaja, Služba za saradnju sa medijima predsednika republike poslala je i zvaničnu najavu.

– Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u jednodnevnoj poseti Mađarskoj, gde će učestvovati na Četvrtom demografskom samitu koji se održava u Budimpešti. Pored toga, predsednik Vučić će imati i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom – navodi se u sopštenju iz Predsedništva.

Prema navodima sa sajta organizatora, Demografski samit u Budimpešti je forum na kome se političari, čelnici crkve, stručnjaci, predstavnici medija, korporativnog sektora i nauke, sastaju na svake dve godine počevši od 2015, kako bi razgovarali o ključnim pitanjima koja utiču na porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari