Vučić i Borisov obilaze radove na gasovodu Balkanski tok 1Foto: FoNet/Kabinet predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov obilaze danas u Bugarskoj radove na izgradnji gasovoda Balkanski tok na bugarskoj deonici.

Vučić boravi u radnoj poseti Bugarskoj, na dan kada je otvorena granica Bugarske i Srbije. Na aerodromu u Sofiji dočekao ga je bugarski premijer Bojko Borisov.

Na Instagram profilu buducnostsrbijeav objavljene su fotografije sa aerodroma i sastanka dva zvaničnika, kao i snimak iz helikoptera tokom obilaska radova na autoputu prema Srbiji.

„Sad se nalazimo zahvaljujući našem prijatelju Bojku Borisovu u helikopteru, prošli smo Slivnicu idemo ka Dragomanu da vidimo kako se radi magistrala, autoput prema Srbiji i do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća trebalo to da završe i onda imamo od Beograda do Sofije ali i do Burgasa i do Istanbula autoput“, napisao je Vučić.

On je dodao da će se od Beograda do Istanbula putovati manje od sedam sati a od Beograda do Burgasa manje od pet sati i zahvalio „bugarskoj braći“.

Preko bugarske deonice gasovoda Balkanski tok dopremaće se gas iz Turskog toka.

Srbija je u decembru završila polagnje cevi za svoju trasu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Vučić i Borisov obilaze radove na gasovodu Balkanski tok”

  1. Balkanski tok je najveći regionalni projekat, koji će omogućiti kontinuriano snabdevanje prirodnim gasom za sve zemlje regiona.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.