Vučić i Čepurin: Značajna poseta Rusiji 1Foto: Fonet/TV Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju rekao da je veoma počastvovan izuzetnim gostoprimstvom koje mu je predsednik Putin ukazao u Moskvi, na proslavi Dana Pobede i tokom marša Besmrtnog puka, kao i činjenicom da je prvi strani državnik koga je ruski predsednik primio u novom mandatu. Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate posete i ocenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su razgovarali o situaciji na severu Kosova i Metohije i stanju dijaloga Beograda i Prištine. Vučić je, kako se navodi, iskazao veliku brigu zbog učestalih napada na Srbe na severu Kosmeta, ukazavši ujedno na potrebu postizanja stvarnog kompromisa, a ne rešenja koje bi značilo samo pritisak na Srbiju.

Čepurin je naglasio tim povodom da je podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije neupitna i da će nastaviti sa pružanjem podrške u UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Ambasador Čepurin je predsedniku Vučiću, uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, uručio suvenir – fudbalsku loptu, poželevši reprezentaciji Srbije uspeh u takmičenju, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari