Vučić: Jak impuls razvoju srpsko-beloruskih veza dala poseta Lukašenka 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Belorusije Valerijem Briljovim, sa kojim se saglasio da se svi oblici saradnje dveju zemalja uspešno razvijaju, zahvaljujući i intenzivnijem političkom dijalogu na najvišem nivou.

Vučić je rekao da je jak impuls razvoju srpsko-beloruskih veza dala prošlogodišnja zvanična poseta predsednika Aleksandra Lukašenka i naglasio da se to prijateljstvo posebno manifestuje snažnom podrškom Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

U razgovoru je konstatovano da je, posle epidemije korona virusa, najvažnije usmeriti aktivnosti na društveni i ekonomski oporavak, a Vučić je izrazio spremnost da, ukoliko je potrebno i u okviru postojećih mogućnosti, Srbija uputi medicinsku pomoć Belorusiji.

Vučić i Briljov su razgovarali o konkretnim koracima za jačanje ekonomske saradnje, a ambasador Belorusije je izneo nekoliko predloga za saradnju srpskih i beloruskih kompanija, kao i za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari