Vučić: Koji suverenitet da čuvamo na Kosovu? 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom saopštenja Sabora Srpske pravoslavne crkve o Kosovu, da ga pogađa „njihovo loše mešanje u politiku“ i upitao koji suverenitet Srbija treba da čuva na Kosovu, kako to traži SPC.

„Kažete da čuvamo puni suverenitet, a moje pitanje za vas je: Koji suverenitet?“, upitao je Vučić u izjavi novinarima u Helsinkiju, gde boravi na samitu Evropske narodne partije. Vučić je konstatovao da su teritorija, narod i vojska i policija, odnosno monopol fizičke prinude, osnovni elementi suvereniteta jedne države, a zatim je upitao šta od toga Srbija ima na Kosovu? Upitan o razgovoru sa predsednikom Evropske narodne partije Žozefom Dolom, Vučić je izrazio nadu da će EPP osvojiti najviše poslaničkih mesta u Evropskom parlamentu, jer će tako Srbija znati šta je čeka.

„Ako bude bilo čudnih rezultata, onda se plašim da bi nesigurnost i nestabilnost mogli da caruju“, predočio je Vučić. Vučić je rekao i da mu je nemačka kancelarka Angela Merkel na samitu EPP rekla da je svesna da se on svakodnevno bori za mir i stabilnost. Uobičajeno da Merkel priđe ljudima koje vidi. Ona je normalna, pristojna i skromna žena, dodao je Vučić. „Svakoga dana nešto iskače, kao ovo ludilo oko taksi“, naveo je Vučić koji takav potez prištinskih vlasti smatra neodgovornim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari