Vučić: Nakon pitanja o ubistvu Olivera Ivanovića histerija i u Beogradu i u Prištini 1Foto: Beta/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je nakon konferencije na kojoj je postavio pitanja o ubistvu Olivera Ivanovića nastupila histerija i u Prištini, ali više u Beogradu.

„Tri, četiri dana nisam ništa rekao, hteo sam da ih pustim sve, da izgovore gadosti. Danas konstatujem da nisam dobio odgovor ni na jedno pitanje“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kazao je da su se pojedini mediji i političari u Srbiji upinjali da brane pojedine Albance, ali da izgleda da su pitanja koja je postavio teška, jer neki ljudi „nisu smeli da budu tamo“.

Rekao je da će srpski nadležni organi nastaviti da sprovode istragu i da se nada da će ona dati rezultate u narednom periodu.

„Što se tiče onih koji bi da optuže svoju državu i svoje rukovodstvo, moj odgovor je da ne potcenjuju srpski narod i da su u laži kratke noge“, kazao je Vučić.

Vučić je kazao da je zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovu pokazala da Albanci podigli lestvicu u bezobzirnosti.

„Mi sad treba da budemo srećni, jer nam oni to nisu uradili? Nisam razumeo ekspoloziju oduševljenja zbog toga“, kazao je Vučić.

Srbija namerava da kupuje elektroprivrede u susedstvu

On je izjavio da će Srbija do kraja godine biti najbolja u regionu i da očekuje da za godinu dana bude prva po visini plata na Zapadnom Balkanu.

Kazao je i da će Srbija prema Svetskoj banci do 2020. godine biti prva po rastu u regionu, a da će u naredne tri godine BDP kumulativno porasti za 12,5 odsto.

„MMF kaže da će BDP per capita do 2023. iznosti skoro 10. 400 dolara po glavi stanovnika. Što je u odnosu na 2018. godinu povećanje za 44 odsto. To je najveći rast u poređenju sa susednim zemljama“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Upitan o izjavi predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da će Srbija „prodati EPS“, Vučić je rekao da ne samo da da „ne namerava da prodaje elektroprivredu“, već da Srbija namerava da kupuje elektroprivrede u susedstvu.

„Planiramo da jačamo EPS, da ga štitimo, da bude najveća kompanija na Balkanu. Znaju (Đilas) da je vredna investicija, pa misli da bi mogao da zgrne još 500 miliona evra za sebe“, rekao Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari