Vučić: Nikada nije prijatno putovanje u Brisel kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima, napisao je predsednik Srbije Akeksandar Vučić na instagramu, uz sliku iz aviona.

Međutim, dodao je on, za Srbiju je to važno jer time pomažemo našem narodu na Kosovu i Metohiji, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije.

„U avionu, uvek, baš kao u studentskim danima obnavljam gradivo i pripremam se za teške sastanke. Predaja nije opcija!“, objavio je Vučić na instagram profilu budućnostsrbijeav.

U Briselu će danas biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou uz posredovanje Evropske unije.

U sklopu nastavka dijaloga u Briselu će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti uz učešće visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Sastanak bi, kako se očekuje, trebalo da počne oko 14.00, a da se završi do 18.00.

U Brisleu je najavljeno da će Borel dati izjavu za medije pre početka sastanka, a Miroslav Lajčak po njegovom zaključenju.

Iz Vučićevog kabineta je saopšteno da će srpski predsednik tokom posete Briselu imati i odvojene susrete sa Borelom i Lajčakom.

Borelov portparol Peter Stano je ranije ocenio da je cilj dijaloga „uzajamno prihvatljiv konsenzus i kompromis kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa“.

Vučić je ranije najavio da će poseta Briselu biti prilika da zatraži zaštitu za Dragicu Gašić, jedinog srpskog povratnika u Đakovicu, koja je izložena različitim oblicima pritisaka i pretnji.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je uoči nastavka dijaloga izjavio da Kosovo može da nastavi da funkcioniše i bez priznanja Srbije i da Vlada koju on predvodi odbija da to priznanje dobije tako što će da ga „plati“ teritorijom ili funkcionalnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari