Vučić u Blacu: U puteve ulažemo 622 miliona dinara 1Foto: Budućnost Srbije/Instagram

U okviru kampanje Budućnost Srbije predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je posetu Topličkom okrugu obilaskom radova na putu Blace – Beloljin.

Kako je Vučić rekao, rok za završetak radova je do kraja godine, postojeći put popravlja se i širi na 7,10 metara i u 11 kilometara puta će biti uloženo 4,5 miliona evra.

On je rekao da je za Blace malo urađeno i da će se uložiti poseban trud da se u ovom kraju otvori fabrika za preradu voća.

Toplički kraj je mnogo osiromašio u poslednjih 50 godina, ovde su plate na najnižem nivou i to su stvari koje moraju da se promene, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić gradjanima u Blacu koje je posetio u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Iako, kako je kazao, nije zaslužio veličanstven doček jer za ovaj kraj nije urađeno mnogo, Vučić je okupljenima rekao da će u narednom periodu 622 miliona dinara biti uloženo u puteve.

https://www.instagram.com/p/B3g3f0yJ1FQ/

Za početak se put od Blaca prema Beloljinu u dužini od 11,5 km širi, a predsednik Srbije je posebno istakao da će biti napravljeni trotoari i ulična rasveta što je važno zbog bezbednosti dece.

Vučić je Blacu obećao bazen, obnovu školskih i predškolskih objekata kao i domova zdravlja, a gradjanima je poručio da traže više jer država ima para.

„Pošto postoji interes za fabrikom za preradu voća, spremni smo do 90 odsto investicije platimo kako bi domaćini imali gde da predaju robu“ rekao je Vučić i dodao da je dao nalog Ministarstvu privrede da istraži načine kako će se to realizovati i izrazio spremnost da subvencije budu najveće do sada.

Interesovanja stranih investitora za ovim krajem nema, i Vučić očekuje da će se to promeniti sa izgradnjom aut-puta Niš- Priština. On je rekao da će predložiti da se za četiri najsiromašnija okruga medju kojima je i Toplički, uvede dodatak na plate od 10 odsto, kako bi ljudi ostajali u svojim gradovima.

Predsednik Srbije rekao je na kraju gradjanima Blaca da ne treba da brinu o pitanjima visoke politike, ali treba da znaju da on neće dozvoliti ponižavanje Srbije.

„Kada vam kažu da nam neko donosi ponižavajuća rešenja, budite uvereni da mi karijera nije važna, uvek ću se truditi da čuvam mir jer nam ratovi nisu potrebni, ali nikada nikome neću dati da ponizi Srbiju, lakše mi je da ja platim cenu, ali Srbija poniženje neće trpeti“, izjavio je Vučić.

On je danas, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, u selu Pljakovo kod Kuršumlije položio kamen-temeljac buduće fabrike delova za domaća vojna vozila.

Ta fabrika za mašinsku obradu metala bi trebalo da proradi do maja iduće godine sa 80 zaposlenih, a za dve godine će ih biti 300.

Vučić je rekao da će u tom mestu biti više vojnika nego sada „što znači novi život za Kuršumliju“.

Predsednik Opštine Rodoljub Vidić je rekao da je danas „istorijski dan“ jer većih investicija u Kuršumliji nije bilo više od 30 godina.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovali su i predstavnik investitora – direktor preduzeća „Jugoimport“ Jugoslav Petković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

https://www.instagram.com/p/B3hDdkNp7N3/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari