Vučić: Odluka crnogorskih vlasti da zabrane ulazak srpskim državljanima politička 1Foto:Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka crnogorskih vlasti da zabrane ulazak srpskim državljanima politička, i da mu je to bilo jasno od prvog trenutka.

Vučić je, u izjavi novinarima u Smederevskoj Palanci, istakao da veruje da će se ta odluka menjati, ne što crnogorske vlasti vole Srbiju, nego iz interesa, a da Srbija „neće da ulazi u to blato“ i neće zabraniti ulazak građanima te države.

Komentarišući odluku Direktorata civilnog vazduhoplovstva da zabrani sletanje aviona Montenegro erlajnsa, Vučić je konstatovao da je to logično, jer ako je u Crnu Goru zabranjen ulazak državljanima Srbije, onda bi prilikom ukrcavanja morala da se „broje crvena krvna zrnca“.

„Kako bismo mi razdvajali ljude – vi možete, vi ne možete ući u avion, u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore“, objasnio je Vučić.

Izveštaj o nabavci respiratora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da podstiče nadležne državne organe da što pre naprave i daju javnosti izveštaj o nabavci respiratora, jer je uveren da su sve radili po zakonu, a u teškim uslovima.

Da izađu i pokažu koliko su brige i truda uložili za građane Srbije, rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci, i iskazao uverenje da će taj izveštaj uskoro biti predstavljen.

On je dodao da tu stvar oko respiratora i navodnih nelegalnih nabavki potenciraju neki predstavnici bivše vlasti koji su „pljačkali građane Srbije, krali čak i na sekundama, uništavali fabrike“, jer su, polazeći od sebe, mislili da svako drugi to radi.

Ne želim da nagađam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se trudi da svakog dana čuje poruke iz Prištine, da vidi šta to žele, ali da mu je nemoguće da sve to shvati.

Nemoguće mi je da pohvatam šta rade jedni, šta žele drugi. To je u okviru njihovog političkog sukoba, a ja ne želim da nagađam, rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari