Vučić počasni građanin Svrljiga 1Foto: M.M Svrljiske novine

Odbornici vladajuće većine u Skupštini opštine Svrljig usvojili su odluku kojom se na Dan opštine, 8. maja, premijeru i izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biti uručeno najveće priznanje Opštine, Povelja počasnog građanina, prenosi N1.

Kako piše u obrazloženju, Povelja počasnog građanina se dodeljuje „premijeru za razvoj, unapređenje i pomoć opštini Svrljig na svim nivoima“.

I pored toga što je šef opozicione odborničke grupe SPS-NS-NSS Raco Mentović podržao ovu inicijativu, odbornik SPS-a Lazar Vukadinović je bio protiv toga da se ovo priznanje dodeli Vučiću.
„Povelja počasnog građanina opštine Svrljig dodeljuje se građanima, odnosno pojedincima za dela koja su doprinosila i doprinose jačanju ugleda opštine i za dela koja ostaju u stalnoj baštini opštine kao trajna vrednost. Mene interesuje na osnovu kojih kriterijuma je Aleksandar Vučić predložen da dobije Povelju počasnog građanina?“, pitao je Vukadinović.

Uz podsećanje da je premijer dva puta bio u Svrljigu, Vukadinović kaže da ne zna kakvu je to trajnu baštinu Vučić ostavio Svrljigu, osim, kako kaže, „nekih obećanja“.

„Možda je trajna baština i to kada je bio u selu Prekonoga, pa su njegovi telohranitelji ispreturali kuću koju je posetio, možda je to trajna baština, ja ne znam“, rekao je Vukadinović.

Pored Vukadinovića, i odbornik Demokratske stranke Milan Videnović ogradio se od ove odluke, pojašnjavajući da će ostati neutralan po tom pitanju „sve dok se ne razjasni umešanost Aleksandra Vučića kao tadašnjeg ministra informisanja u smrt šesnaestoro radnika RTS-a stradalih prilikom bombardovanja zgrade Javnog servisa 1999. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari