Vučić: Nemam o čemu da razgovaram sa predstavnicima Prištine 1Foto:RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema ništa u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja da ponudi građanima, jer nema o čemu da razgovara sa predstavnicima Prištine, koji svakodnevno donose mere protiv srpskog naroda.

„Ja nemam šta da ponudim građanima Srbije, jer nemam o čemu ni da razgovoram sa ljudima koji svakoga dana samo donose nove mere protiv Srbije… Kada bude bilo šta, mi ćemo izaći i obavestiti javnost. Biću najsrećniji da o tome govorim i kažem da se pojavio tračak nade. Za sada od takvih stvari nema ništa“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je kazao da želi da prokomentariše to što se stalno iz Prištine čuje da je rešenje za kosovsko pitanje na vidiku i da će biti „potpisano ovde ili onde“ rekavši da „ne zna kako je neko smsilio da to bude potpsiano u Vašingtonu“ i da ne zna šta da bude potpisano.

„Za nas je važno da držimo svoju poziciju čvrsto, da tražimo kompromis, da dobro razumemo šta je realnost na Kosovu i Metohiji, da se ne busamo u junačka prsa, ali da imamo čvrst, stabilan, jasan i nedvosmislen stav da ćemo štiti svoj narod, da oni ne mogu da ga proteraju. To je najveća garancija srpskom narodu da će opstati i ostati na svojim ognjištima“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari