Vučić poručio Đukanoviću: Ni ti niti bilo ko drugi nećete uspeti da pokorite Srbiju 1foto EPA/ARMANDO BABANI

„Ni ti ni bilo ko drugi nećete uspeti da pokorite Srbiju. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine 30 godina. Preko kriminala, policijskih i ostalih funkcionara. Mi smo te ljude većinom počistili“, poručio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Milu Đukanoviću, predsedniku Crne Gore.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je korišćena kao politički poligon za napade na Srbiju.

„Navikli su da upravljaju Srbijom. Mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom. Dok sam živ neću vam dati da Srbiju pokorite onakao kako ste je pokoravali 30 godina. A vi znate šta to znači. dota je bilo rasturanaj Srbije iz Beograd i sa Vračara i rasturanja droge“, naveo je Vučić, gostujući na televiziji Prva.

On je dodao da Srbija nama aspiracije prema Crnoj Gori i da želi najbliže odnose.

Prema njegovim rečima, on zna šta je ovom porukom sebi uradio.

„Dobro je što je vlada promenila odluku tokom noći. Nisu mediji u Srbiji pogrešili, bilo je tačno da nije trebalo da se dogodi ustoličenje, to je bilo mišljenje njihove direkcije policije i najvećeg dela vlade a onda je ta odluka negde oko jedan sat promenjena jer su patrijarh i mitropolit insisitirali na ustoličenju. Dobro je da je promenjena i čestitam premiejru Krivokapiću što je pokazao da država ima instrumente i da može da sprovede u delo ono što je namerila da uradi“, rekao je Vučić za TV Prva.

On je rekao da je mitropolitu Joanikiju već čestitao na ustoličenju „dan ranije“.

„On je na veoma važnom mestu i mora da brine o celokupnom vernom narodu u Crnoj Gori i da radi dodatno na pomirenju, smirivanju starsti i tenzija. Verujem da će zajedno sa patrijarhom nastaviti to da čini a naše je da sagledavamo posledice“, dodao je.

Govoreći o protestima i neredima na Cetinju uoči ustoličenja Vučić je rekao da je to bilo „logično očekivati“.

Odgovarajući na pitanje Vučić je kazao da su o bezbednosti patrijarha i mitropolita na Cetinju brinuli „različiti ljudi“ i da „sve zasluge pripadaju vladi Crne Gore“ dok je srpska Bezbednosno-informativna agencija prikupljala podatke „i o događajima u Crnoj Gori celu noć obaveštavala rukovodstvo Srbije“.

„Važno je da je vlada Crne Gore, iako im je bilo sve otežano… uspela da uradi svoj posao i dovela do toga da ustoličenje može da se sprovede u Cetinjskom manastiru“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari