Vučić: Prekinemo vrzino kolo sukoba na Kosovu 1Foto: EPA/EFFE/KOCA SULEJMANOVIC

U rešavanju kosovskog problema Srbija pokušava da izvuče najviše što može za zemlju i da „to vrzino kolo naših sukoba zauvek prekinemo“, izjavio je danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Borimo se da očuvamo mir za našu decu, istakao je Vučić u gostovanju na televiziji Pink, poručujući da zalaganje za mir nije kukavičluk, jer je „naša armija dvostruko jača nego pre šest godina“.

On je konstatovao da je sada velika nervoza i kod „pojedinih zapadnih faktora“, u Prištini i „kod nekih u Beogradu koji su očekivali da Srbija doživi potpuni kolaps na Kosovu“, pa sada reaguju jer su videli da se to nije desilo.

Vučić je dodao i da delu međunarodne zajednice ne odgovara pronalaženje kompromisa za rešavanje kosovskog problema i to neće dozvoliti.

Vučić je izjavio da se Srbija po pitanju Kosova ne bori samo protiv Albanaca i njihovih interesa, nego „ima protivnike i u mnogim zapadnim zemljama“.

Šta su sve Britanci radili u poslednja dva dana i šta čine preko svojih „agenturnih ispostava“ u Srbiji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Makedoniji i na drugim mestima, ukazao je Vučić u gostovanju na televiziji Pink.

„Sastanke organizuju strane službe“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je opoziciju da se niko od njih ne zalaže da Kosovo bude deo Srbije, a da su i „neki“ iz Srpske pravoslavne crkve krenuli u napad na vlast u Beogradu „sa ciljem da se sačuva kosovska državnost“.

Jel vi mislite da ja ne znam ko se s kim sastajao na severu Kosova. Mislite da naša Služba ne radi ništa, rekao je Vučić u gostovanju na televiziji Pink.

On je istakao da te sastanke organizuju neke strane obaveštajne službe i da su se „aktivirali neki političari za koje se nije čulo 15 godina“.

„Godišnjicu Oluje, našu tugu i tragediju, Srbija će obeležiti dostojanstveno“

Srbija će, za razliku od histerije koja bude u Hrvatskoj, godišnjicu akcije „Oluja“, našu tugu i tragediju i stradanje našeg naroda, obeležiti dostojanstveno, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, U intervjuu televiziji Pink, rekao da te 1995. godine država Srbija nije bla uz prognane Krajišnike, „terala ih je“. Njihova deca su danas uzorni građani Srbije, žive sa svojim narodom i uvek se sećaju kroz šta su prošli, a uz njih tad Srbija nije bila, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari