Vučić presudio: "Mi imamo slobodne izbore" 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Brusu da u Srbiji postoje slobodni izbori. On je najavio da će se ipak nastaviti razgovori o izbornim uslovima, ali o tome kako „poslušnički svetki mediji uređuju medisjku scenu Srbije“.

– Mi imamo slobodne izbore. Ali nema takvih izbora u sveu na kojma bi građani glasali za Lutovca, Tepić i Đilasa – kazao je Vučić u obraćanju novinarima.

Komentarišući najavu protesta opozicije ukoliko ne dođe do poboljšanja izbornih uslova, on je rekao da se svaki dan u Beogradu protestuje i da je to normalno u demokratijama.

– Probiše mi uši od vike i dreke – požalio se Vučić.

On je citirao izreku „dokon pop i jariće krsti“.

– Ako imaju vremena da protestuju svaki dan, neka rade šta hoće. Mi ćemo da radimo. A narod će da sagleda da li ima više od toga što neko protestuje ili od toga što neko radi. O vlasti će se svakako odlučivati na izborma a ne na protestima. Jednom smo dozvolili upad u RTS i jednom u Skupštinu. Više se to neće dogoditi. Na izborima neka osvoje vlast. Vidim da se hvale ogromnom popularnošću. Želim im mnogo uspeha. Verujem da je to vlast koja će odmah da donese rezoluciju o genocidnoj Srbiji i vlast koja će odmah da ukine sve fabrike, kao 2000, i sruši Beograd na vodi i hiljade mostova, puteva i autoputeva koje smo izgradili. Za razliku od njih koji su sa vlasti odlazili sa stotinama milioan evra, mi ćemo da ostanemo u zemlji jer nemamo milione niti bilo šta drugo. Čuvaćemo ideju i ponosićemo se onim što smo uradili za naš narod. To je velika razlika – kazao je Vučić.

On je čini se najavio zanimljivu novu rundu razgovora o izbornim uslovima, koja u septembru sledi uz prisustvo posrednika iz Evropskog parlamenta, kao i moguće argumente delegacije SNS na tim razgovorima.

– O izbornim uslovima treba da se razgovara i da se vidi kako to poslušnički svetski mediji uređuju medijsku scenu Srbije, koliko pomažu tajkunske i lopovske medije i koliko sve slobodne medije koji nisu finansirani spolja i od tajkuna i lopova gaze i guše. Tako da će biti interesantna rasprava sa svima – najavio je on.

Kako kaže, on nije uplašen od pritisaka onih koji misle da svi moraju da im služe i da ih slušaju.
– Moj posao je da slušam i služim samo građane Srbije i srpski narod, a ne belosvetske vlasnike ne samo medija već, rekao bih, poslušničke volje širom sveta – zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari