Vučić: Zamolio sam da govorim u skupštini 1Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 27. maja prisustvovati sednici Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o situaciju u vezi sa Kosovom i Metohijom, istakavši da je sam zamolio predsednicu parlamenta Maju Gojković da ga pozove.

Govoriću o Kosovu, ali ću odgovarati i na pitanja. Imaću argumente koji će biti istiniti, rekao je Vučić, naglašavajući da je njegov posao da ukaže na realno stanje na Kosovu i Metohiji.

Moramo da štitimo naše nacionalne interese na najbolji način. Ne želim decu da šaljem u rat. Kosovo je proglasilo nezavisnot 2008. godine, a ne juče, kazao je Vučić nakon što je u mestu Pakovraće, kod Čačka, prisustvovao početku izgradnje deonice autoputa Preljina – Požega.

Komentarišući rezoluciju o genocidu koja je usvojena u kosovskom paralmanetu, Vučić je ocenio da je reč o modelu u regionu u kojem je svima za sve Srbija kriva. Prema njegovim rečima, usvajanje rezolucije u Prištini o navodnom genocidu Srbije na Kosovu i Metohiji deo je začaranog kruga ludila, iz kojeg nema izlaza.

Iz čitavog regiona odlaze mladi i umesto da smo se prema Evropi postavili kao blok, da jedinstveno nastupamo i tražimo veća prava, mi smo uspeli da se međusobno posvađamo, da budemo niko i ništa, ocenio je Vučić.

On je naveo da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj stekao popularnost na mržnji prema Srbiji i uvođenjem taksi, a da sada predsednik Kosova Hašim Tači preti hapšenjem i maltretiranjem Srba kako bi pokazao da je veći Albanac od Haradinaja.

Na taj način će stradati Srbi, a stradaće i budućnost razgovora, istakao je Vučić, dodavši da neće odgovarati psovkama. Neću da odgovaram psovkama, iako bi to mnogi voleli, a kada dođe trenutak, a ne daj Bože da dođe, videćete kako će ko da štiti svoj narod, poručio je Vučić.

On je ocenio da oni koji stalno vode politiku na priči da su žrtve ne vide i ne razmišljaju o budućnosti, već samo o tome kako da namire dugove iz prošlosti. Tu nema napretka i ja neću da dozvolim da se Srbija u to pretvori, već želim da Srbija bude gradilište, mesto za ljude koji će da razmišljaju o budućnosti, novim tehnologijama, razvoju i znanju, jer samo tako imamo šanse da opstanemo, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari