Vučić: Rast privrede Srbije u drugom kvartalu 15 odsto 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas kako prognoza pokazuje da će privredni rast države u drugom kvartalu ove godine biti 15 odsto.

„Za još koji dan, nedelju, očekujemo i zvanične rezultate, ali po prognozi u drugom kvartalu očekujemo rast od 15 procenata“, rekao je Vučić u Novoj Pazovi.

Kako je naveo, planirano je da taj rast za drugi kvartal bude 10,6 odsto, kako bi se na kraju godine dostigao rast od šest procenata na godišnjem nivou.

„Rast u drugom kvartalu biće 15 odsto, a posle 1,7 odsto u prvom, to je 8,35 odsto na polovini godine. Mislim da će malo koja zmelja u Evropi moći da se meri sa Srbijom“, istakao je Vučić.

Naveo je da država to uspeva zahvaljujući velikim ulaganjima i visokom nivou stranih investicija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Vučić: Rast privrede Srbije u drugom kvartalu 15 odsto”

  1. Srbija ima puno pametnih, obrazovanih i spretnih ljudi koji su spremni za dalje usavršavanje i rad a MTU Maintenance, koji danas počinje sa izgradnjom svoje fabrike, je upravo zbog toga izabrao Srbiju i dosao da ostane, da pomogne razvoju Srbije i boljem životu građana.Odlicni su sa platama i mislim da je ovo prava stvar za Srbiju I njen narod.

  2. Čitam komentar @Nena i osetim mučninu u stomaku. Verovatno se radi o mladoj osobi na privremenom radu u sns. Prava stvar za Srbiju i njen narod je da mladi imaju kritičan stav prema svemu i svakome, a ne da pišu ovako prizemne i glupe komentare.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.