Vučić sa američkim kongresmenima o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kongresmeni SAD Erik Svolvel i Šon Maloni su danas u Beogradu razgovarali o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

„Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD“, rekao je Vučić i ukazao na značaj unapređenja ekonomske saradnje Srbije i SAD, a kongresmeni su rekli da su došli u posetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u našoj zemlji, saopšteno je iz Predsedništva.

Kongresmeni su ocenili da je regionalna inicijativa Otvoreni Balkan velika mogućnost za napredak Zapadnog Balkana.

Vučić je upoznao američke kongresmene sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije i zahvalio na dosadašnjoj pomoći SAD u okviru borbe protiv pandemije korona virusa, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najpogođenijih zemalja ovim virusom u svetu, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Vučić sa američkim kongresmenima o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu”

  1. Da li su ga kongresmeni upoznali sa informacijama koje FBI ima oko srpskih kriminalnih grupa i vezama SNS predsednika sa istim?

  2. Prodaje se Srbija opasno.
    Jeftina radna snaga ,subvencije opasno dobre i porez se neplaca.

  3. Velika mogućnost, nego šta. To treba znalački da iskoristimo, a siguran sam da imamo plan i kako. Bravo i samo napred!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.