Vučić sa Grenelom: Uvažiti interese Srbije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Kompromisno rešenje u interesu stabilnosti i budućnosti celog regiona može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Snažno uverenje Trampove administracije jeste da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni deo za obezbeđivanje trajnog mira, izjavio je Grenel, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije. Cilj je, dodao je Grenel, da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu.

Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost, istakao je specijalni američki izaslanik. Vučić, kao se ističe u saopštenju, upoznao Grenela sa pozicijom Srbije u vezi sa dijalogom i položajem Srba na Kosovu i Metohiji i naglasio opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga. Tokom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenel sastao se i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari