Vučić sa Murom o dijalogu sa Prištinom 1Vučić i Mur Foto: Služba za odnose sa medijima predsednika Republike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom.

Predsednik Srbije je, kako se navodi u saopštenju, konstatovao da su odnosi dveju zemalja dobri, ali da bi trebalo raditi na intenziviranju političkog dijaloga.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija, kada su odnosi sa Prištinom u pitanju, snažno posvećena nastavku dijaloga pod okriljem EU, ali ne pre nego što budu ukinute takse na srpsku robu. On je istakao da je veoma važno što je Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse, naglasivši da se Srbija u dijalogu sa Prištinom suočava sa ogromnim izazovima u cilju pronalaženja održivog rešenja.

„Naš prioritet je da se trajno i održivo rešenje za pitanje KiM postigne putem kompromisa bez favorizovanja bilo koje strane“, zaključio je predsednik Srbije, a prenosi pres služba.

Predsednik Vučić je zahvalio Velikoj Britaniji na podršci evropskim integracijama Srbije proteklih godina.

„Zahvalni smo što, uprkos Bregzitu, Velika Britanija izražava spremnost da nam pomogne u pravcu integrisanja u EU, jer je proces evropskih integracija država Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu“, dodao je predsednik Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari