Vučić sa ruskim ambasadorom o vakcini, gasovodu i železnici 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su danas o daljem razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima i realizaciji zajedničkih projekata, saopštio je Vučićev kabinet.

Vučić i Bocan-Harčenko konstatovali su da su prošlonedeljni razgovori dveju delegacija, prilikom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, „potvrdili strateško opredeljenje dveju zemalja da, na osnovama izuzetnog uzajamnog poštovanja, nastave da razvijaju odnose u svim oblastima“, navodi se u saopštenju.

Oni su posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih zajedničkih projekata i konstatovali da su radovi na gasovodu kroz Srbiju pri samom kraju, kao i da se nastavljaju radovi na deonici železničke pruge do Novog Sada.

Dvojica sagovornika su istakli značaj ceremonije paljenja Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda. Vučić je još jednom istakao zajedničku slobodarsku tradiciju srpskog i ruskog naroda i njihovu borbu za mir i naglasio da ne postoji važnija misija od očuvanja istine o toj pravednoj borbi.

Razgovarali su i o rezultatima ruskih stručnjaka u borbi protiv KOVID-19 i ruskoj vakcini, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari