Vučić: Spreman sam da idemo na izbore u svakom trenutku 1Foto: Beta/Emil Vaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da sasluša nezadovoljne građane koji protestuju na ulici i podlegne njihovim pritiscima, ali da neće da podlegne pritiscima „lažova“ iz opozicije.

On je za televiziju Pink rekao da je spreman da ih sasluša i promeni ono što ne valja, ali da ako građani misle da to nije moguće, može da se ide na izbore.

„Spreman sam da čujem ljude da mi kažu šta je loše i da to izmenimo i popravimo ili ako smatraju da je to nemoguće i imaju većinu spreman sam da idemo na izbore u svakom trenutku. Evo ja prihvatam – evo vam izbori“, rekao je Vučić.

On je kazao da može da podlegne pritisku naroda, ali ne i političara, koje je nazvao lažovima i onima koji „glume ucveljene mlade koje su protiv nasilja“.

Vučič je opoziciji poručio da može „samo da sanja“ da će podleći njihovim pritiscima.

On je kazao i da ne prebrojava učesnike protesta, a da bi mogao da kaže tačno koliko ih je bilo, ali da neće jer želi da pokaže poštovanje prema građanima.

Da podsetimo, govornici na protestima komentarisali su za Danas kako ministar policije računa broj okupljenih i za šta je to signal.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je načelan stav te stranke da će biti na opozicionim protestima koji se subotom održavaju u Beogradu sve dok su ciljevi jasni, a to su fer izborni i medijski uslovi i dok je organizacija jasna. DSS je pitao SZS ko je organizator i koji su ciljevi protesta u Beogradu.

Masovnost trećeg po redu protesta protiv nasilja, pod parolom „Stop krvavim košuljama“, ali i povlačenje opozicionih lidera sa čela tog skupa, pokazuje da je nezadovoljstvo građana stanjem u državi zapravo jako duboko, da su i oni svesni da je jedini način smene ovakvog režima – na ulicama… Sagovornici Danasa komentarisali su dosadašnje proteste u Beogradu, njihov domet i poteze vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari