Vučić: Srbija da uči od Danske 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Danske Andersom Samuelsonom o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama, ekonomskim temama i regionalnoj situaciji i ocenio Srbija može mnogo da nauči od Danske kada je reč o ekonomiji i vladavini prava.

Vučić je rekao da je potrebno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi kako bi se postiglo „pravedno i održivo kompromisno rešenje“, kao uslov mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali da će se dijalog nastafiti kada Priština ukine odluku o dodatnim taksama za robu iz Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je izrazio zahvalnost Danskoj na podršci Srbiji u evrointegracijama i poverenju danskih investitora za ulaganje u srpsku ekonomiju.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je zahvalio na finansijskoj pomoći Danske za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Ministar Samuelson je naglasio da Danska ceni dugogodišnje diplomatske odnose sa Srbijom i da smatra da je neophodno da dve zemlje prodube saradnju u obostranom interesu i ponovio da Danska podržava evropski put Srbije, kao i celog regiona Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari