Vučić: Niko ne zna kako ćemo razgovarati sa Prištinom 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Niko ne zna kako će u budućnosti izgledati razgovori Beograda i Prištine, ali da će ih sigurno biti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon vojne vežbe na Pasuljanskim livadama.

Vučić je naglasio da se postavlja pitanje poverenja između Beograda i Prištine i istakao da on zna da su hapšenje Đurića naredili Tači i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

-Sačuvaćemo mir, a šta ćemo dalje, ni sam ne znam šta bih vam rekao, kazao je Vučić.

On smatra da prištinski zvaničnici ne žele Zajednicu srpskih opština, da žele da ona bude u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, koji bi ZSO sveo na nivo nevladine organizacije.

Ne postoji niko u Evropi ko ne razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je njegov posao da razgovara sa svima i da traži podršku za Srbiju.

Vučić je, posle vojne vežbe na Pasuljanskim livadama, rekao da je od četvrtka ujutru iznenađen kritikama na svoj račun zbog razgovora sa Putinom.

Podjednako su štetni oni koji bi da kažu da ne treba da se razgovara sa Putinom, kao i oni koji kažu da ne treba da se razgovara sa onima koji su podržali kosovsku nezavisnost, smatra Vučić.

Vučić je rekao i da ne razume kritike zbog preletanja aviona preko Preševa, navodeći da će avioni Vojske Srbije da lete po čitavom njenom vazdušnom prostoru.

-Strašna stvar ako je leteo Orao. A, koga je taj Orao pretukao, upitao je Vučić i dodao da su Srbi izgleda krivi „što su živi“ i „što su Srbi“.

Vučić je rekao da ga ne interesuje što će „pola medija i pola javnosti“ da ga napada što Srbija „ima vojsku i što ta vojska ide po svojoj teritoriji“.

-Štitiću svoju zemlju, našu zemlju. Za tom sam izabran, rekao je Vučić, koji tvrdi da su mnogi „tajkuni i strane sile“ zainteresovani da iskoriste tešku situaciju na Kosovu i Metohiju.

Pasuljanskim livadama, prema rečima predsednika Srbije korišćeno je i oruđe i oružje koja je ranije bilo određno za uništenje, ali su im u poslednje vreme obnovljeni resursi.

-Neko iz prethodne vlasti obećao da će sredstva poput borbenih oklopnih vozila POLO M-83 biti uništena, ali se danas videlo kako ta sredstva dejstvuju, rekao je Vučić.

On je naglasio da je to „trebalo da uništimo jer je to neko obećao. Mi to nismo uništili, šta me briga šta su drugi obećavali“.

On je istakao da je današnja vežba u kojoj je učestvovalo 900 pripadnika 4. brigade Kopnene vojske i Specijalne brigade, bila veoma uspešna, a učestvovali su i avioni tipa „Orao“ u izviđačkoj i bombarderskoj varijanti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari