Vučić pozvao građane da izađu na izbore na severu Kosova 1Foto: Beta: (Xinhua/Cai Yang)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane četiri opštine na severu Kosova u kojima se sutra biraju gradonačelnici, da izađu na birališta i „pokažu koliko vole svoju Srbiju i koliko će da se bore za svoju budućnost“.

„Ovo je dobar signal i za njih i zato ih molim da sutra ne ostanu kod kuća već da pokažu koliko vole svoju Srbiju“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije  najavio je večeras da će u septembru izneti novi koncept delovanja Srbije u budućnosti u kom će kako je rekao, akcenat biti na povezivanju u regionu.

Vučić je u Vladičinom Hanu, uoči otvaranja za saobraćaj južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, rekao da bi povezivanje omogućilo firmama u regionu da smanje operativne troškove i prave veći profit.

Izgradnja deonice koridora 10 korz Grdelicu finasirana je najvećim delom kreditima Evropske investicione banke i Svetske banke.

„Ako su u Evropi bili pametni pa ukinuli granice i napravili ogromne ekonomske benefite za sebe, možemo i mi u regionu da se povežemo i da nam bude lakše da pravimo profit našim firmama, ako za to bude razumevanja u regionu, posebno jer i u Evropi postoji zamor za proširenje“, kazao je predsednik Srbije, za TV Pink.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari